Wat verandert er vanaf 1 februari?

Word lid van Bibkwintet en krijg meer bib! De bibliotheken van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel vormen samen Bibkwintet. Ze werken al tien jaar samen en organiseren projecten en lezingen én delen speciale collecties. Nu gaan ze nog een stap verder! Bibkwintet biedt vanaf 1 februari 2019 een gezamenlijk lidmaatschap en gebruikersreglement aan. Met één speciaal Bibkwintet kaartje kan je terecht in de zes bibliotheken. Zo krijg je toegang tot een immense collectie van 275.000 materialen. Wat je in de ene bib niet vindt, is zeker in de andere aanwezig. Samen zijn ze goed voor 144 openingsuren. 7 dagen op 7 kan je in minstens één van de bibliotheken terecht. Vraag je Bibkwintet kaartje in de bib waar je je lidgeld betaalt en ga op verkenning in de andere vijf bibliotheken.

Wat verandert er voor Mortsel vanaf 1 februari 2019?

  • lidgeld: voor een lidmaatschap betaal je 5 euro per jaar. Kinderen en jongeren onder 18 jaar krijgen een gratis lidmaatschap. Wie recht heeft op sociaal tarief, betaalt 1 euro per jaar;
  • aantal materialen: je kan tot 20 materialen per keer lenen;
  • uitleentermijn: de uitleentermijn is vier weken en je kan tot twee keer verlengen (tenzij een materiaal gereserveerd is).


Alle andere wijzigingen kan je nalezen in het nieuwe gebruikersreglement. Dat vind je op de website van de bib of aan de balie.

Uitgelicht