Digitale archieven

Gopress Krantenarchief

In het Gopress krantenarchief vind je krantenartikelen van minstens twee dagen oud. Zoeken doe je via de catalogus waarbij je in het veld vóór je zoekterm  'krantenarchief’ selecteert. In de bib kan je de artikels integraal lezen, printen en downloaden. Wil je graag ook thuis het archief doorzoeken en artikels lezen? Meld je dan aan via je Mijn Bibliotheek - account.

Historisch archief van Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen

Leden van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen.  In dit digitaal archief vind je een schat aan informatie over het verleden.  Inloggen doe je met je abonnement op de krant of met  je Mijn Bibliotheek - account.

Archief 5 april 1943

Wil je meer weten over het bombardement op Mortsel in 1943? Dan kan je niet alleen in de bibliotheek terecht, maar ook op https://5april1943.be/. Hier wordt de geschiedenis van 5 april 1943 in woord en beeld verteld. Je vindt er ook de slachtofferlijst met 936 namen terug en beeldmateriaal van de herdenkingsplechtigheden die elk jaar in Mortsel plaatsvinden.

Internet in de bibliotheek

In de bibliotheek is wifi beschikbaar en je kan gratis gebruik maken van internet. Hiervoor gelden enkele afspraken.

Uitgelicht