Voor leerkrachten ...

Lerarenkaart

Een lerarenkaart voor de bibliotheek vraag je aan bij de balie met je Klasse-lerarenkaart en identiteitskaart. Leerkrachten in opleiding kunnen een lerarenkaart aanvragen met hun studentenkaart en identiteitskaart. Een lerarenkaart is telkens gedurende één kalenderjaar geldig. Je kan tot 20 materialen per keer ontlenen. De uitleentermijn is drie weken. Je kan materialen tot twee keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn.

Kamishibaï

Vertel je graag verhalen in de klas? Wil je er graag iets meer mee doen? Ontleen dan een keer enkele kamishibaï vertelplaten in onze bibliotheek (max. 3 verhalen per keer). Ze brengen een verhaal helemaal tot leven.  Ons aanbod vind je terug in de bibliotheekcatalogus bij de zoekterm' Kamishibai vertelplaten'. We beschikken ook over één Kamishibai verteltheatertje dat je kan ontlenen.

Informatieve spelen

De bib nam de collectie informatieve spelen van de jeugddienst over. Wil je eens met je leerlingen van gedachten wisselen over democratie, mensenrechten of Europa? Of een babbel doen over gezondheid en relaties? Een spel zet jong en oud(er) vanzelf op weg! Je hebt enkel je lidkaart van de bib nodig om de spelen te ontlenen. Raadpleeg onze bibliotheekcatalogus voor de volledige collectie.

Uitgelicht