Klein stukje Floralaan wordt enkelrichting, maar beperkt in tijd

Gepubliceerd op do 5 okt. 2023 om 14.46 uur
Start proefproject op 16 oktober 2023.

In juli 2023 informeerden we bewoners reeds van het feit dat we in een stukje van deze wijk een proefproject zullen organiseren, om te onderzoeken of we iets kunnen doen aan de intensiteit en de snelheid van het (sluip)verkeer.

Meer specifiek zal het korte stukje Floralaan tussen het einde van Stadsplein Zuid en parking Vismarkt op de Christus Koninglaan enkelrichting worden, maar énkel op de drukste piekmomenten. De toegelaten rijrichting zal daar zijn van de rondweg rond het Stadsplein naar de Christus Koninglaan toe. Je zal tijdens de spitsuren met andere woorden niet langer via de Christus Koninglaan naar het Stadsplein kunnen rijden. De beperking in de tijd regelen we via een dynamisch verkeersbord. 

Concreet

Het korte stukje Floralaan tussen Stadsplein Zuid en Christus Koninglaan wordt enkelrichting:

  • op weekdagen tussen 07.00 uur en 10.00 uur;
  • op weekdagen tussen 15.00 uur en 19.00 uur.

Deze uren zijn gebaseerd op de verkeerstellingen die we eerder organiseerden.

Dat korte stukje Floralaan blijft dubbelrichting:

  • op weekdagen, buiten bovenvermelde uren;
  • tijdens weekends (zaterdag en zondag);
  • tijdens schoolvakanties.

Dit proefproject werd twee maanden geleden aangekondigd, maar helaas moesten we even wachten op de levering van de dynamische verkeersborden. Ondertussen werd de plaatsingsdatum echter concreet. Het dynamische bord zal worden geplaatst en geïnstalleerd in de eerste twee weken van oktober. Dat wil zeggen dat deze regeling in voege gaat vanaf 16 oktober 2023.

Ook de bestaande enkelrichting in het korte stukje Kerkstraat passen we aan naar deze dynamische regeling.

Ook deze dynamische borden zien we opnieuw als een proefproject met een testperiode tot begin 2024.

situatieschets van de nieuwe situatie bij de Floralaan waarbij de verbinding tussen Stadsplein en Christus-Koninglaan aan de hand van een dynamisch bord kan afgesloten worden

Geef je mening via Mortsel Bestuift

Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie ervaringen als bewoner met dit proefproject. In het voorjaar van 2024 zullen we dit proefproject immers evalueren. Dan organiseren we nieuwe verkeerstellingen, maar ook jullie mening als buurtbewoner is daarbij belangrijk. We nodigen jullie dan ook allemaal uit om jullie ervaringen – zowel negatief als positief – met ons en met elkaar te delen via het platform www.mortselbestuift.be.

Dat kan nu reeds, maar we zijn ook zeer benieuwd naar jullie mening wanneer het proefproject al enkele maanden in werking is. Je mag dus zeker op verschillende momenten een ervaring delen via dit platform.

Mortsel bestuift