Elektriciteitskasten knipogen naar vroeger

Gepubliceerd op di 23 feb 2021 om 00.00 uur
In Mortsel werden 24 elektriciteitskasten bekleed met een erfgoedsticker. Je vindt de bestickerde kasten verspreid over heel Mortsel, met heel diverse weetjes over het Mortsels erfgoed, van Hoeve Dieseghem tot Lieven Gevaert.

Vanaf nu kunnen Mortselaars hun dagelijkse kilometers frisse lucht combineren met het vergaren van achtergrondinformatie over de buurt waar ze doorwandelen.

In Mortsel werden namelijk 24 elektriciteitskasten bekleed met een erfgoedsticker. Die sticker geeft je niet alleen een beeld van hoe het vroeger was, maar tegelijk ook wat historische informatie. Iedere sticker heeft ook een QR-code. Wie die scant, komt nog meer te weten over die bepaalde geheugenplaats. Zo zal, wie op het Stadsplein op tram of bus wacht, meer te weten komen over het eerste station in Mortsel, dat op 3 mei 1836 werd ingewijd en een kleine honderd jaar later werd ingegraven. Je vindt de bestickerde kasten verspreid over heel Mortsel, met heel diverse weetjes over het Mortsels erfgoed, van Hoeve Dieseghem tot Lieven Gevaert.

Combineer enkele kilometers frisse lucht met weetjes over de buurt waar je doorwandelt. Dat kan in Mortsel! 24 elektriciteitskasten werden er namelijk bekleed met een erfgoedsticker. Die sticker geeft je niet alleen een beeld van hoe het vroeger was, maar tegelijk ook wat historische informatie. 2 wandelroutes brengen je langs de verschillende kasten, 2 lussen van telkens 7 km.

Bekijk de locaties op kaart