Hello Belgium Railpass: vraag nu je gratis 12-treinritten-pass aan!

Aanvragen kan t.e.m. woensdag 30 september.

Eerder besliste de regering om gratis treinritten aan te bieden aan alle inwoners van België met het oog op het herstel van de Belgische economie en het promoten van het spoor als openbaar vervoer. De pas kreeg de naam Hello Belgium Railpass. Tussen 5 oktober en eind maart kunnen hiermee elke maand twee treintrajecten worden afgelegd in eigen land. NMBS wil er alles aan doen opdat iedereen de kans krijgt om er de komende maanden op uit te trekken met deze railpass.

Tot uiterlijk 30 september (!) kan elke inwoner van dit land ouder dan 12 jaar - of die 12 jaar wordt tegen eind maart 2021 - met het rijksregisternummer online een Hello Belgium Railpass aanvragen via hello-belgium.be. Ter herinnering: kinderen jonger dan 12 jaar rijden sowieso gratis.

De papieren pas wordt vervolgens met de post verstuurd naar het adres vermeld in het rijksregister. Om een massale toeloop te vermijden tijdens de huidige coronacrisis, zal het niet mogelijk zijn om de pas aan een stationsloket te bekomen.

We beseffen dat niet iedereen vertrouwd is met online toepassingen. Daarom is er het nummer 02 300 15 15 voor wie hulp kan gebruiken bij het invullen van het webformulier of geen online toegang heeft. NMBS vindt het immers belangrijk dat wie het meest baat heeft bij de gratis pas, niet uit de boot valt.

Aanvragen of informeren? Alle details over de Hello Belgium Railpass en zijn gebruiksvoorwaarden zijn terug te vinden op www.hello-belgium.be

 


Meer nieuws

Uitgelicht