Nieuwspagina overzicht

 • Slechtvalken

  Feest bij de slechtvalken in Mortsel op 5 mei! Sinds gisteren tellen we weer vier gezonde kuikens uit het ei, live te volgen via webcam.
 • Waar wordt er gewerkt in Mortsel?

  Waar wordt er gewerkt in Mortsel? Volg het hier op de voet.
 • ‘Geef hen een plaats in je hart’ - 2e ophaalmoment

  Onder deze noemer organiseert lokaal bestuur Mortsel allerlei activiteiten tussen 31 maart en 27 april. Dat is meteen ook de titel van een participatieproject waarvoor we op zoek gaan naar 936 mensen. Eén voor ieder slachtoffer.
 • Nieuwe dropzone voor 'slimme deelfietsen' Cloudbike

  Stad Antwerpen heeft reeds een systeem van slimme deelfietsen. Deze cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Stad Mortsel stapt nu mee in dat project. In een eerste testfase zullen er 30 deelfietsen geplaatst worden in 3 dropzones in Mortsel. Ze kunnen door de deelnemers vrij gebruikt worden, maar zijn vooral handig om op en af naar stad Antwerpen te rijden. Zo zal Cloudbike het eerste dergelijk deelfietssysteem in de Zuidrand van Antwerpen worden, een goed alternatief voor het Velosysteem!
 • Oproep kandidaat-uitbaters zomerbar in shelter FORT 4 - (2019-2021)

  Sinds 2000 is FORT 4 eigendom van stad Mortsel. Het bestuur liet ondertussen al heel wat ingrepen uitvoeren om het park niet alleen open, maar vooral ook aangenaam te maken voor het publiek. De shelter moeten we nauwelijks nog voorstellen. Meer dan ooit vinden mensen hun weg naar het groene fort. Lokaal bestuur Mortsel gaat voor de zomerbar van de shelter nu op zoek naar kandidaat-horeca uitbaters voor de periode 2019-2021.
 • Erfgoed - streekvereniging De Zuidrand

  Streekvereniging De Zuidrand zet erfgoed in de kijker. Lees er hier alles over!
 • Bescherm uw woning: raadpleeg een diefstalpreventieadviseur!

  Wist u dat er in België elk uur acht inbraken gebeuren? Doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur (DPA) van onze politiezone.
 • Grabbelpas, Swap en Swap XL tijdens de paasvakantie

  De paasvakantie komt er weer aan, wat ga jij doen? Wij hebben een hoop geweldige activiteiten voor jou.
 • Plantenbeurs op zaterdag 21 april

  Stad Mortsel organiseert haar jaarlijkse planten(ruil)beurs op zaterdag 21 april van 13.00 tot 17.00 uur in de shelter in FORT 4 (toegang via de inkom aan de Fortstraat 100).
 • Heb jij een brief ontvangen voor de SILC Enquête 2018?

  Tussen maart en september zullen er in onze stad bij enkele huishoudens enquêtes afgenomen worden door Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hierin zal er gepeild worden naar de inkomens en levensomstandigheden. De inhoud van de vragen gaan over de levensstandaard, woonomstandigheden, (beroeps)activiteiten, gezondheid, sociale contacten, enz. De antwoorden zullen zo als basisinformatie dienen voor het sociaal beleid in België.
 • Groepsaankoop dakisolatie

  Wist je dat tot 30% van de warmte in je woning gewoon verdwijnt via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om je energieverbruik te verminderen en dus flink te besparen op je energiefactuur. Je wooncomfort is beter en je zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling. Toch hebben veel woningen een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil de stad haar inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN.
 • Lokaal bestuur Mortsel werkt volledig cashvrij!

  Vanaf 1 januari 2018 kan je alleen nog maar met je bankkaart betalen aan al onze balies.

Uitgelicht