BKO Rode Kubus

Eerst aanmelden, dan inschrijven. Lees op deze webpagina zeker eerst nauwkeurig de procedure.

Inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang

Inhoud

In BKO de Rode Kubus voorzien we een fijne speelomgeving voor kleuters en lagere schoolkinderen. We voorzien buitenschoolse opvang op volgende momenten:  

 • naschools;
 • op woensdagnamiddag;
 • op schoolvrije dagen;
 • tijdens schoolvakanties.

Maak kennis met onze werking

Aanbod & activiteiten

In de Rode Kubus zijn we van mening dat kinderen tijdens hun vrije tijd zelf mogen kiezen waar ze zin in hebben. We voorzien zowel een vast aanbod als afwisselende activiteiten. 

Aanbod

We bieden speelmateriaal aan, verspreid over verschillende lokalen. Kinderen kunnen vrij kiezen waarmee ze spelen. Er is telkens een begeleider aanwezig die de kinderen kan ondersteunen in hun spel. Bv. vrij spel in het bewegings- of fantasielokaal, materiaal om vrij mee te knutselen of te tekenen, buitenspelen op het speeltuig of in de zandbak, ...

Activiteiten

Op woensdagnamiddag, tijdens schoolvrije dagen en schoolvakanties organiseren onze kinderbegeleiders enkele activiteiten die ze op voorhand hebben voorbereid. De kinderen mogen zelf kiezen of en aan welke activiteiten ze willen deelnemen. Bv. samen een piratenschip knutselen, cupcakes bakken, poppenkast, reisje rond de wereld, ...

De verschillende lokalen

Bewegingslokaal

Na een dag aan de schoolbanken kan het extra deugd doen om te rennen, te springen, te ravotten. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven met de Wesco-blokken, de Hop-Up, ... 

Knutsellokaal

Knippen, plakken, kleuren, verven, ... Kinderen wanen zich een ware Van Gogh in ons knutsellokaal. Ze mogen zelf aan de slag gaan met het materiaal dat voorhanden is of sluiten aan bij een georganiseerde activiteit. 

Fantasielokaal

Van prinses tot ridder, van kok tot pianist, ... Het kan allemaal in het fantasielokaal. Kinderen duiken in de verkleedkoffer, spelen Komen Eten in het keukentje, laten zich los op de piano of voelen zich thuis in ons speelhuis. 

Jommekesclub

Iedere schoolvakantie is Jommeke te gast in onze Rode Kubus. Jommeke en Flip nemen de kinderen mee op avontuur binnen of buiten de Rode Kubus. Geen uitdaging is te groot of te klein. 

Mini's

Voor de allerkleinsten voorzien we een eigen plek in de grote Rode Kubus. Weg van de drukte kunnen ze er spelen en deelnemen aan activiteiten op maat van de mini's. Aansluitend is er een slaapruimte voor kinderen die tijdens de middag graag nog even een dutje doen. 

Refter/gezelschapspelletjesruimte

Honger of dorst? in de refter eten de kinderen van alle scholen 's middags hun boterhammen. Ook het vieruurtje vindt hier plaats. Doorheen de dag kunnen kinderen in dit lokaal terecht voor gezelschapspelletjes. 

Tuin: Zon of regen, warm of koud, in onze tuin kan er steeds buiten gespeeld worden. Een balletje trappen, klauteren op het speeltuig, zandkastelen bouwen, racen met de fietsjes, ... Een ideale manier om te genieten van de buitenlucht én je volop uit te leven.  

Voorwaarden

Doelgroep en opvanglocatie

Onze BKO vangt naschools, op woensdag en op schoolvrije dagen enkel leerlingen op van bepaalde Mortselse scholen. Tijdens schoolvakanties zijn kinderen van binnen en buiten Mortsel welkom, ongeacht waar ze naar school gaan. 

Locatie 1: Rode Kubus

Adres: Edegemsestraat 115/1 - 2640 Mortsel

NaschoolsWoensdagSchoolvrije dagenSchoolvakanties
 • De Bolster
 • Parkschool
 • De Bolster
 • De Tandem
 • Klimboom
 • Parkschool
 • Ritmica
 • Ten Dorpe
 • 't Singeltje
 • De Bolster
 • De Tandem
 • Jenaplanschool Lieven Gevaert
 • Klimboom
 • Parkschool
 • Rozenregen
 • Ten Dorpe
 • 't Singeltje
 • Zeppelin

Voor kinderen van binnen en buiten Mortsel, ongeacht waar ze naar school gaan.

Opgelet! Tijdens de zomervakantie voorzien we enkel opvang voor kleuters.

Locatie 2: Naschoolse opvang Jenaplanschool

Adres: Osylei 86 - 2640 Mortsel

In de Jenaplanschool wordt er enkel naschoolse opvang aangeboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag doorheen het schooljaar. Deze opvang is enkel beschikbaar voor leerlingen van de Jenaplanschool.

Op woensdag kunnen de kinderen van de Jenaplanschool terecht in de Rozenregen waar de Woonboot opvang voorziet.

Reserveren en annuleren

Reserveren en annuleren is verplicht voor alle opvangmomenten. Je kan digitaal een plekje reserveren via I-Active door op de blauwe knop 'inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang' bovenaan deze pagina te klikken. 

Uiterste inschrijf- of annuleringsmomenten

Type opvangReserveren & annuleren
naschoolse opvangop de dag zelf tot 14.30 uur
woensdagnamiddagtot de dag voordien tot 12.00 uur 
schoolvrije dagent.e.m. een week voor de schoolvrije dag tot 14.30 uur. Bv. schoolvrije dag op maandag 20/9 = inschrijven kan t.e.m. maandag 13/9.
schoolvakanties tijdens schooljaartot de maandag voor schoolvakantie tot 14.30 uur
zomervakantie: julitot de laatste maandag van juni tot 14.30 uur
zomervakantie: augustustot de laatste maandag van juli tot 14.30 uur

Procedure

Dossier laten opmaken

Om je kind in te schrijven in de Rode Kubus, maak je een account aan bij I-Active. Klik op de blauwe knop 'inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang' bovenaan deze pagina. Je komt op de loginpagina van I-Active terecht. Klik vervolgens op 'Nog niet geregistreerd? Klik hier om een account aan te maken'.

Lukt het niet om digitaal een account aan te maken? Dan kan je een papieren inschrijvingsformulier invullen zodat we het account voor jou in orde kunnen maken. Je kan het formulier hieronder downloaden, ophalen bij het Meerminne-onthaal of in de Rode Kubus. We vragen je om het ingevulde formulier op te sturen naar of af te geven in de Rode Kubus of bij het Meerminne-onthaal (Meerminne 6 - 2640 Mortsel). 

Overeenkomst downloaden

Inschrijven via i-Active

Zodra je een account hebt aangemaakt, kan je inloggen in I-Active. Via I-Active kan je jouw kind inschrijven voor alle opvangmomenten. 

Spring eens binnen

Iedere woensdag doorheen het schooljaar is de Rode Kubus vanaf 9.00 uur geopend. Kom gerust even langs voor een rondleiding of wanneer je met vragen zit over onze werking of over de inschrijvingsprocedure. We helpen je met plezier verder. 

Komt woensdag niet goed uit? Maak dan telefonisch of per mail een afspraak voor een ander moment. 

Wat meebrengen

Een lunchpakket breng je zelf mee, een vieruurtje is inbegrepen in de prijs

Bedrag

Standaardtarieven

OpvangtypeDuurtijdTarief
pper begonnen halfuur1,17 euro
woensdagnamiddagen, schoolvrije dagen en schoolvakanties.minder dan 3 uur aanwezig4,85 euro
tussen 3 en 6 uur aanwezig8,22 euro
vanaf 6 uur aanwezig13,17 euro
 • Het vieruurtje - koek, drankje, fruit, yoghurt, enz. - is inbegrepen. Water is steeds verkrijgbaar.

Verminderingen

Gezinskorting

Indien twee of meer kinderen uit hetzelfde gezin op hetzelfde moment in de opvang aanwezig zijn, heb je recht op 25% korting op de facturatie voor alle kinderen.

Sociaal tarief

Het sociaal tarief bedraagt 50% van de normale ouderbijdrage.

Wanneer je inkomen overeenstemt met de inkomensvoorwaarden voor verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit, kan je het sociaal tarief aanvragen. Je legt de nodige bewijsstukken voor aan de meewerkende coach of begeleider.

Het sociaal tarief is geldig voor:

 • naschoolse opvang;
 • woensdagnamiddagopvang;
 • opvang op schoolvrije dagen.

UiTPAS

UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart. Het is het best te vergelijken met een klantenkaart bij je favoriete winkel. Komt je kind tijdens schoolvakanties naar de Rode Kubus? Dan krijg je punten bij iedere aanwezigheid. Met de UiTPAS kan je ook punten sparen bij andere UiTPAS-partners. Op die manier wil UiTPAS zoveel mogelijk kinderen aansporen om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Met de UiTPAS-punten kan je allerhande voordelen krijgen, zoals een gratis zwembeurt, een korting of een ander voordeel. Hoe meer punten, hoe meer voordelen.

Naast de standaard UiTPAS, is er een UiTPAS met kansenstatuut. Bovenop het sparen van punten, geeft deze UiTPAS recht op een korting van 80%.

Inwoners van binnen en buiten Mortsel kunnen een UiTPAS aankopen. Een UiTPAS kost vijf euro en kan je o.a. aanschaffen aan het onthaal van de Meerminnecampus (Meerminne 6 - 2640 Mortsel). Meer verkooppunten en extra informatie vind je op www.mortsel.be/UiTPAS.

Je hebt recht op een gratis UiTPAS met daarbovenop een korting van 80% bij deelname aan Mortselse UiTPAS-activiteiten als je inwoner van Mortsel bent en

 • je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming of;
 • je in actieve begeleiding bent bij het OCMW of;
 • je in schuldbemiddeling bent bij een erkend schuldbemiddelaar.

De UiTPAS is geldig voor de opvang in de Rode Kubus tijdens schoolvakanties, en dus niet naschools.

Boetes

Een boete wordt per kind aangerekend en bedraagt de prijs van een volledige opvangdag. Voor volgende situaties wordt een boete aangerekend:

OpvangtypeNiet reserverenNiet tijdig annulerenNiet komen opdagen na een reservatieKinderen na 18.30 uur ophalen
naschoolsboete (joker)boete (joker) boete
woensdagboete (joker)boete (joker)boeteboete
schoolvakantie of schoolvrije dagboeteboeteboeteboete

Is je kind ziek en breng je een doktersattest binnen voor de afwezigheid van je kind? Dan rekenen we geen boete aan.

Fiscaal Attest

Als ouder heb je recht op een belastingvermindering voor de kosten van de opvang van je kind in de Rode Kubus. Uitgaven mogen pas opgenomen worden in de belastingaangifte voor het inkomstenjaar waarin de betaling effectief werd uitgevoerd. Voor het afleveren van het fiscaal attest hebben we zowel het rijksregisternummer van de ouders als van het kind nodig. Je ziet je fiscale aftrek rechtstreeks verschijnen in je belastingaangifte.

Mutualiteitsattest

Komt je kind naar de Rode Kubus op een schoolvrijedag of tijdens vakantieperiodes? Dan heb je recht op een mutualiteitsattest. Breng het attest binnen bij jouw ziekenfonds om een deel van de opvangkosten terugbetaald te krijgen. 

We genereren de mutualiteitsattesten maandelijks bij het aanmaken van de facturen. Enkel de kosten van de opvang tijdens vakanties of op schoolvrijedagen worden vermeld op het attest.

Let op: je ontvangt enkel een mutualiteitsattest voor de opvangdagen die je al betaald hebt. Van zodra je jouw factuur betaalt, ontvang je de maand erop (bij de eerstvolgende facturatie) het mutualiteitsattest van jouw kind. 

Voor wie

Kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar (let op: tijdens de zomervakantie vangen we enkel kleuters op)

Downloads

 • Inschrijvingsdata en sluitingsdagen schooljaar 2023-2024 55,8 Kb pdf
 • Huishoudelijk reglement buitenschoolse kinderopvang De Rode Kubus 2023 194,5 Kb pdf
 • Inschrijvingsformulier buitenschoolse kinderopvang.pdf 236,1 Kb

Externe links