8. IN DE KELDER

8. IN DE KELDER - audiogids.mp32,5 Mb(mp3)

De cirkel is rond. De rondleiding eindigt waar we daarnet begonnen zijn: in de kelder bij de polyvalente zaal en het BEO-veld. BEO is de afkorting van ‘boorgat energie-opslag’. Daarbij wordt de volledige gasinstallatie vervangen door extra grondboringen om voldoende warmtecapaciteit te creëren. Het nieuwe stadhuis wordt 100% fossielvrij verwarmd én gekoeld. Hoe cool is dat?

Een nieuw dak en hoogrendementsbeglazing zorgen samen met de binnenisolatie voor een zeer ambitieuze renovatie qua duurzaam energieverbruik.

Tijdens de rondleiding is je waarschijnlijk opgevallen dat we veel meer doen dan enkel een nieuw stadhuis bouwen. Eigenlijk bouwen we drie huizen: een nieuw stadhuis, een nieuwe bibliotheek en een nieuwe polyvalente feestzaal. Er komen heel wat verschillende functies samen in dit gebouw, waardoor de ruimte die het stadhuis te bieden heeft, veel efficiënter gebruikt wordt. Dit zal heel wat energie besparen en CO2-uitstoot vermijden.

Zin om in september opnieuw te komen kijken hoever het hier staat? Zet dan zondag 8 september in je agenda, want ook dan gooien we de deuren van het stadhuis open tijdens Open Monumentendag. Want mocht het nog geen monument zijn voor jou, dan wordt het stadhuis, of beter het huis van de Mortselaar, dat beslist in de toekomst. Altijd welkom.