6. DE EERSTE VERDIEPING

6. DE EERSTE VERDIEPING - audiogids.mp32,2 Mb(mp3)

Je bent nu op de plaats waar heel wat medewerkers van het lokaal bestuur hun werkplek krijgen. Mensen die vroeger in het stadhuis werkten komen er opnieuw thuis. Samen met de collega’s van vrije tijd die nu de Heilig-Kruisstraat als uitvalsbasis hebben. Ook de collega’s van ruimte maken de verhuisbeweging. Zij zitten nu nog in de gebouwen van het fort in de Neerhoevelaan. Veel meer volk dus dan vroeger.

Helaas kan je hier nu even niet rondwandelen want momenteel wordt de vloerverwarming volop geïnstalleerd. Een investering om binnenkort te kunnen besparen. Dankzij vloerverwarming kan er met een lagere temperatuur verwarmd worden. Dit kost minder energie en zorgt voor een kleinere CO2-uitstoot. Een duurzame oplossing om een grote oppervlakte te verwarmen. Want bij vloerverwarming is het verwarmingssysteem in de vloer geïnstalleerd, wat voor een gelijkmatige verspreiding zorgt van warmte in de ruimte.

Zie je de witte stenen die het begin van een muur markeren? Daar stopt de werkplek en begint de trouw- en raadzaal. Die zal toegankelijk zijn vanaf de andere kant. Naast de trouw- en raadzaal komen ook vergaderlokalen die door externen gereserveerd kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld met je vereniging iets te bespreken, dan kan dat in het nieuwe stadhuis.

Neem opnieuw de trap en klim naar de tweede verdieping.