10.000 stappen

Doe mee aan de 10.000 Stappenclash!

Van 1 tot en met 31 mei nemen Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op in de Vlaamse stappenclash. Ook in Mortsel gaan we de uitdaging aan. Naast de fysieke opkikker, maak je ook kans op leuke prijzen! 

Hoe doe je mee?

Wandel, of beweeg mee! Hou je activiteit bij en geef deze in bij de groep van Mortsel op www.10000stappen.be. Je kan naast je stappen ook je beweging zoals fietsen, zwemmen, fitness,… ingeven. 

5 stappen verwijderd van je deelname!

 • Stap 1: Registreer je gratis op www.10000stappen.be of download de app ‘10.000 stappen’.
 • Stap 2: Word lid van de groep van Mortsel waar het logo bijstaat. Zo tellen de stappen of beweging die jij registreert automatisch mee voor de overwinning.
 • Stap 3: Tel je stappen of beweging met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
 • Stap 4: Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
 • Stap 5: Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk. Volg de tussenstand live op www.10000stappen.be of in de app.

Ziezo, de eerste 5 stappen zijn alvast gezet. Nu die overige 9.995 stappen nog!

Registreer je stappen

Prijzen

De deelnemers aan de Vlaamse stappenclash maken kans op verschillende leuke prijzen. Deze worden verloot onder de actieve deelnemers. Wie elke dag stappen ingeeft, maakt extra kans! 

 • Een activity tracker van Garmin
 • Een bon van 50 euro bij A.S. Adventure
 • Een bon van 50 euro bij Torfs
 • Een bon van 50 euro bij Decathlon

De winnaars worden bekendgemaakt in de week na de 10.000 stappenclash op de website en sociale media. 

Op zoek naar inspiratie?

Belleketrek bij fervente wandelaar Steven Terlaeken

Mortselaar Steven Terlaeken heeft al heel wat stappen op zijn teller. Hij maakte er zijn missie van om door iedere Vlaamse gemeente te wandelen. Dat is Gazet van Antwerpen alvast niet ontgaan.

Wij konden hem strikken voor een interview in ons stadsmagazine. Lees het volledige artikel in stadsmagazine M editie mei-juni 2024 op blz. 5.

Op Steven zijn waardevolle deelname kunnen we alvast rekenen, ook op die van jou?

Wandelroutes en wandelinspiratie

Laat je verrassen door de vele wandelroutes die door Mortsel lopen. Surf snel naar www.mortsel.be/wandelroutes daar vind je verschillende tips en kan je bovenaan de kaart 'trek erop uit in Mortsel' downloaden waarop de routes uitgestippeld staan.

Ga naar de wandelroutes

Beweegacties

In de UiT-kalender van mei kan je alle beweegacties in Mortsel gemakkelijk terugvinden met het 10.000 stappen label. Ook op de website van UiT in Vlaanderen kan je zoeken op de term '10000 stappen' om een overzicht te bekomen. 

Trek erop UiT in Mortsel

Denk je Mortsel op jouw duimpje te kennen? Misschien wel, maar ook jij hebt af en toe inspiratie nodig. En gelukkig valt er in je eigen stad geweldig veel te beleven én bewegen. Trek erop UiT en tover je vrije tijd om tot onvergetelijke momenten vol wandel-, fiets- en speelplezier. 

Trek erop UiT in Mortsel

Beweeg ze, Mortsel! 

10.000 stappen?

10.000 stappen zetten gespreid over een hele dag verbetert de gezondheid fundamenteel. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd …

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen:

 • 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen;
 • 8.000 voor 65-plussers.

Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil.

10.000 stappen niet meteen haalbaar?

Ga met mondjesmaat meer bewegen wanneer je 10.000 stappen niet meteen als haalbaar ziet. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting. Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor je gezondheid! Voor wie meer wil bewegen maar niet weet hoe, is ‘Bewegen Op Verwijzing’ de ideale ondersteuning. Een Bewegen Op Verwijzing-coach stimuleert mensen om meer te bewegen met een persoonlijk beweegplan en consultaties.

Gerelateerde items