10.000 stappen

10.000 stappen zetten gespreid over een hele dag verbetert de gezondheid fundamenteel. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd … 

Hoeveel stappen?

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen:

  • 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen;
  • 8.000 voor 65-plussers.

Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil.

10.000 stappen niet meteen haalbaar?

Ga met mondjesmaat meer bewegen wanneer je 10.000 stappen niet meteen als haalbaar ziet. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting. Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor je gezondheid! Voor wie meer wil bewegen maar niet weet hoe, is ‘Bewegen Op Verwijzing’ de ideale ondersteuning. Een Bewegen Op Verwijzing-coach stimuleert mensen om meer te bewegen met een persoonlijk beweegplan en consultaties.

Maak zelf een 10.000-stappenwandelingen in Mortsel

Stippel een leuke 10.000 stappen wandeling uit in Mortsel. Teken deze uit op de kaart en stuur je ontwerp in. Je kan je eigen wandeling winnen, maar dan vereeuwigd in het straatbeeld door toffe bewegwijzering.

Hoe kan je winnen? Let op een paar dingen.

  • Je kan een themawandeling kiezen: de wandeling van de 12 zitbankjes; de wandeling van de 13 sportstops, dat is dan een vermomde fitometer; de wandeling van de 50 hoogtemeters, ...
  • Je kan ook gaan voor een wandeling die op de kaart een bepaalde vorm heeft. Bijvoorbeeld de M van Mortsel, een zonnetje dat vrolijk schijnt, of een ander figuurtje dat je weet te bedenken.
  • Je kan ook een wandeling maken langs de 20 mooiste voortuinen van Mortsel.
  • ...

Je kan alle kanten uit binnen Mortsel. Het belangrijkste is dat je wandeling om en bij de 10.000 stappen behelst, dat is zo’n 7 à 8 kilometer. Stuur je ontwerp in naar communicatie@mortsel.be of stop het in de brievenbus van Meerminne 6 in Mortsel.

Downloads

  • Brochure 10000 stappen in Mortsel.pdf 6,8 Mb

Gerelateerde items