Nieuwspagina overzicht

 • Hendrik Kuijpersstraat krijgt heraanleg en andere werken in Mortsel

  De Hendrik Kuijpersstraat krijgt een volledige heraanleg van gevel tot gevel, inclusief een volwaardig fietspad. Maar ook elders in Mortsel zijn er wegenwerken.
 • Ook op 1 november is er markt!

  Woensdag 1 november is een feestdag. Maar niet voor de markt!
 • 12 jongeren voor één dag aan de slag bij Lokaal Bestuur Mortsel

  Donderdag 19 oktober 2017 organiseert YOUCA vzw voor de 12de keer de YOUCA Action Day, vroeger beter bekend als Zuiddag. Dan gaan meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse jongeren één dag aan de slag bij een bedrijf, overheid, organisatie of particulier. Het loon dat ze daarmee verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden én in België. Het Lokaal Bestuur Mortsel steunt Youca en verwelkomt nu donderdag 12 jongeren in zijn werking.
 • Mortsel krijgt een nieuw park: de plannen van parkgebied Oude-God

  Mortsel krijgt een nieuw park en dat in het centrum van de stad.
 • restauratie begraafplaats Mortsel-dorp gestart

  De begraafplaats en het oorlogsmonument worden gerestaureerd.
 • Nieuwe laadpalen voor elektrische wagens

  Er zijn in Mortsel drie nieuwe laadpalen voor elektrische wagens in gebruik genomen.
 • Samenaankoop elektrische fietsen

  Iedereen die woont of werkt in Mortsel kan deelnemen. Bestellen kan tot eind 2017.
 • Loodsen 40 en 41 in FORT4

  Vrijdag 13 oktober verschenen er artikels in de pers over een zogenaamde asbestloods in FORT4. We willen deze artikels als stadsbestuur graag nuanceren en toelichten.
 • Zet je afval tijdig buiten!

  Sinds begin oktober wordt het huisvuil en GFT+ door andere ophalers ingezameld. De ophaalronden, en dus het uur dat je afval wordt opgehaald, zijn dan ook anders.
 • Nieuwe trage weg

  De stad opende een nieuwe trage weg tussen Drabstraat en Fort 4 (Neerhoevelaan) met steun van het provinciale Landschapspark Zuidrand en Trage Wegen vzw.
 • Nestkastenactie

  In verstedelijkte gebieden vinden heel wat vogelsoorten, zoals mezen, weinig of geen nestgelegenheid meer. Door het verdwijnen van schuren, stallen, oude daken met veel spleten en kieren en kleine landschapselementen zoals houtkanten en bosjes, krijgen de vogels het moeilijk. Daarom houdt de milieuadviesraad een verkoop van nestkasten tegen voordelige prijzen. Iedereen kan zorgen voor meer mezen in de stad! Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt.
 • Ecobouwers Opendeur

  Elk jaar stellen eigenaars van lage energie-, passief- en bio-ecologische woningen hun huizen open voor geïnteresseerde bouwers en verbouwers tijdens Ecobouwers Opendeur, een organisatie van Bond Beter Leefmilieu. Tijdens twee opendeurweekends op 11, 12, 18 en 19 november worden kandidaat(ver)bouwers in contact gebracht met ervaren en energiebewuste bouwheren. Ook in Mortsel openen enkele woningen de deuren.
 • Zonnepanelen nu ook op ABK

  Het stadsbestuur van Mortsel heeft zich geëngageerd om de eigen CO2-uitstoot te verminderen. Eén van de maatregelen die worden genomen om dit te bereiken, is het investeren in hernieuwbare energietoepassingen.
 • Nieuw intergemeentelijk zwembad in Mortsel met steun van buurgemeenten Borsbeek, Edegem en Hove

  Zwembad Den Bessem had 45 jaar op de teller staan toen het eind 2015 de deuren sloot. Het zwembad had te kampen met allerlei bouwfysische en constructieve problemen. Vorig jaar beslisten Borsbeek, Edegem en Hove om de nood aan zwemwater in deze regio aan te pakken, de krachten te bundelen en samen met onze stad een nieuw zwembad te bouwen. Minister voor Sport, Philippe Muyters (N-VA), ondersteunt het project met een subsidie van 1.800.000 euro, 30% van de bouwkost.
 • Groepsaankoop dakisolatie

  Wist je dat tot 30% van de warmte in je woning gewoon verdwijnt via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om je energieverbruik te verminderen en dus flink te besparen op je energiefactuur. Je wooncomfort is beter en je zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling. Toch hebben veel woningen een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil de stad haar inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN.
 • Fiets gestolen? Leen een maand een fiets in Mortsel

  Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen in Mortsel een maand lang gratis gebruikmaken van een leenfiets. De leenfietsen zijn een initiatief van de stad Mortsel en het Fietspunt.

Uitgelicht