Nieuwspagina overzicht

 • Waar naartoe met je kerstboom?

  Na de feesten kan je je kerstboom gratis kwijt bij het recyclagepark. Of je kan hem in januari ook laten ophalen aan huis. De ophaaldata vind je in de afvalkalender. De kerstboom mag niet langer zijn dan 1,5 meter. Indien nodig moet je er dus een stuk afzagen. Pot of emmer en decoratie mag je niet meegeven.
 • Duurzame renovatie van een woning – Kijk mee!

  Stad Mortsel en OCMW Mortsel slaan de handen in mekaar voor de duurzame renovatie van de woning in de Mayerlei 53.
 • Vriend van de thermostaat: gratis huisbezoek

  Weet je niet goed of je de verwarming in huis goed hebt ingesteld? Of besef je dat het beter kan? Vraag dan een gratis huisbezoek aan. Een verwarmingscoach legt je haarfijn uit wat je moet doen en geeft je handige tips op maat van jouw verwarming.
 • Vervang tijdig de betaalsticker GFT+

  Vóór 1 maart moeten de betaalstickers 2017 voor de GFT+-emmer en de GFT+-container worden vervangen door de betaalstickers 2018.
 • Groepsaankoop dakisolatie

  Wist je dat tot 30% van de warmte in je woning gewoon verdwijnt via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om je energieverbruik te verminderen en dus flink te besparen op je energiefactuur. Je wooncomfort is beter en je zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling. Toch hebben veel woningen een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil de stad haar inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN.
 • Werd jouw afval niet opgehaald omwille van de sneeuw?

  Dan vraagt Igean om het terug binnen te nemen en het volgende week opnieuw aan te bieden.
 • Van Peborghlei vijf dagen afgesloten

  In Wijk Savelkoul doet de aannemer de laatste herstellingswerken. Maar ook elders in Mortsel zijn er wegenwerken.
 • Lokaal bestuur Mortsel werkt volledig cashvrij!

  Vanaf 1 januari 2018 kan je alleen nog maar met je bankkaart betalen aan al onze balies.
 • Vanaf 1 januari 2018 is de omgevingsvergunning daar!

  Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.
 • Zonnepanelen zwembad: investeer je mee?

  Op het nieuwe zwembad in Mortsel worden zonnepanelen geplaatst voor de productie van groene stroom. Het AGB werkt hiervoor samen met energiecoöperatie ZuidtrAnt cvba. En jij kan mee investeren.
 • Wij zoeken vrijwilligers voor een inleefhuis!

  Wil jij groepen jongeren leren omgaan met budget?
 • restauratie begraafplaats Mortsel-dorp gestart

  De begraafplaats en het oorlogsmonument worden gerestaureerd.
 • Nieuw intergemeentelijk zwembad in Mortsel met steun van buurgemeenten Borsbeek, Edegem en Hove

  Zwembad Den Bessem had 45 jaar op de teller staan toen het eind 2015 de deuren sloot. Het zwembad had te kampen met allerlei bouwfysische en constructieve problemen. Vorig jaar beslisten Borsbeek, Edegem en Hove om de nood aan zwemwater in deze regio aan te pakken, de krachten te bundelen en samen met onze stad een nieuw zwembad te bouwen. Minister voor Sport, Philippe Muyters (N-VA), ondersteunt het project met een subsidie van 1.800.000 euro, 30% van de bouwkost.

Uitgelicht