Nieuwspagina overzicht

 • Waar kan je hinder ondervinden van werken in Mortsel

  Na het bouwverlof wordt er opnieuw op enkele plaatsen gewerkt. Hieronder een overzicht:
 • Parkeerwinkel gesloten op maandag 21 augustus

  De Parkeerwinkel zal uitzonderlijk gesloten zijn op maandag 21 augustus.
 • Fair trade en bio ontbijt op 1 oktober

  In samenwerking met de lokale Trekkersgroep FairTradeGemeente en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert de stad op zondag 1 oktober opnieuw een Fair Trade en bio ontbijt.
 • Mortsel zoekt verwarmingscoaches

  Jij weet misschien wel op hoeveel je de thermostaat ’s nachts het best zet in de winter. Of dat je de gordijnen beter niet over de radiator hangt. Maar wist je dat bijna de helft van de gezinnen in onze stad niet weet hoe ze de thermostaat moeten instellen? Dat is zonde, want je kan er heel veel geld en energie mee uitsparen. Als coach ga je dit najaar vrijwillig op bezoek bij geïnteresseerde huishoudens.
 • Ecobouwers Opendeur zoekt eigenaars van energiezuinige woningen

  Ben je eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor de campagne Ecobouwers Opendeur.
 • Een betere luchtkwaliteit? Geef je mening!

  Mortsel maakt deel uit van de luchtkwaliteitszone ‘Agglomeratie Antwerpen’, waarin sinds 1 januari 2015 de Europese grenswaarde voor stikstofoxide (NO2) overschreden wordt. Het Vlaamse Gewest en de betrokken lokale besturen hebben een luchtkwaliteitsplan opgesteld om de luchtkwaliteit in deze zone te verbeteren. Geef je mening en werk mee aan een betere luchtkwaliteit in jouw omgeving!
 • Groepsaankoop groene stroom

  Om particulieren gemakkelijker de overstap te laten maken naar milieuvriendelijke energie, organiseert het Antwerpse provinciebestuur voor de achtste keer een groepsaankoop van 100 % groene stroom en gas. Stad Mortsel ondersteunt dit initiatief. Wist je trouwens dat wij zelf al jaren 100 % groene stroom gebruiken?
 • Zet je afval op tijd buiten!

  Bij zeer warm weer kan de ophaling van het afval ’s morgens vroeger starten. Zet je afval dus vanaf nu tot eind augustus zeker de avond voordien buiten!
 • Mortsel krijgt een nieuw park!

  Mortsel krijgt een nieuw park en dat in het centrum van de stad.
 • Verbouwen en verhuizen op de Meerminnecampus

  De eerste week van mei is het zo ver. Dan starten de werken op de benedenverdieping van Meerminne 6. Er komt een nieuwe ingang en de huidige burelen worden anders ingedeeld.
 • Fiets gestolen? Leen een maand een fiets in Mortsel

  Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen in Mortsel een maand lang gratis gebruikmaken van een leenfiets. De leenfietsen zijn een initiatief van de stad Mortsel en het Fietspunt.

Uitgelicht